je mladinska organizacija, ki na temeljih vrednot krščanske demokracije spodbuja in pripravlja mlade za dejavno soustvarjanje družbe ter zagovarja interese mladih.

NAŠE VREDNOTE

Ustvarjalnost

Ustvarjalnost

Verjamemo, da ustvarjalnost poganja družbo in tudi našo organizacijo. Brez ustvarjalnosti ni podjetništva, ni uspešne politike, ni kulture in znanosti, ni družine in ni napredka. Pri vsakem mladem človeku spodbujamo njegove talente in mu ponujamo priložnosti, da jih razvija in uporablja. Mladi smo nosilci ustvarjalnosti!

Srčnost

Srčnost

Vse delamo s srcem. Kar počnemo, nam veliko pomeni. Na temelju naših vrednot se z mislijo na slovensko in evropsko identiteto iskreno trudimo za boljšo prihodnost vseh. Delamo za skupne cilje, prostovoljno in z veliko vnemo, saj v naše ideje verjamemo. Mladi krščanski demokrati smo srčni ljudje.

Pokončnost

Pokončnost

Stojimo trdno za svojimi prepričanji in se ne obračamo po vetru. Povemo, kar je prav, ne, kar je všečno. Vemo, kdo smo, zato se ne bojimo dialoga. Zagovarjamo družbo, v kateri lahko vsak brez strahu izraža svoja stališča. Upamo si biti to, kar smo.

Mladost

Mladost

Mladi smo polni energije, svežih idej in drznih načrtov, in tak je tudi naš način delovanja. Pogumno stopamo iz ustaljenih okvirjev, ne bojimo se iti iz svoje cone udobja. Nova in neznana področja delovanja so nam v izziv. Smo samosvoji in vztrajni.

Prihodnost

Prihodnost

S pogledom naprej se zavzemamo za okolje, ki bo vsakemu posamezniku omogočalo rast. To je temelj uspešne družbe prihodnosti. Ne zanima nas samo ta konec tedna, temveč se zavedamo tudi svoje odgovornosti do prihodnjih generacij. Kar dobrega naredimo danes, bo ustvarjalo lepši jutri.

SMO POLNOPRAVNI ČLANI

Diapozitiv2

Youth of EPP (YEPP) je podmladek Evropske ljudske stranke. Povezuje 64 desno-sredinskih političnih podmladkov iz 40 držav. Ustanovljen je bil leta 1997, danes pa predstavlja največjo mladinsko politično organizacijo v Evropi.

Diapozitiv3

Mladinski svet Slovenije (MSS) je krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju. Pod svojim okriljem združuje organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami.

Diapozitiv1

Junge Alpenregion (JA) je združenje konservativnih podmladkov alpske regije. Glavni namen je povezovanje sorodnih podmladkov na področju Alp (Bavarska, Avstrija, Južna Tirolska, Lihtenštajn, Švica in severna Italija).

SODELUJEMO Z

NAŠA EKIPA

Katja Berk Bevc

Katja Berk Bevc

predsednica MSi
Marko Gruden

Marko Gruden

podpredsednik MSi
Ana Skledar

Ana Skledar

podpredsednica MSi
David Tomažin

David Tomažin

generalni sekretar

LOKALNO IN REGIONALNO

Za lažje in bolj učinkovito delo je Mlada Slovenija razdeljena na 8 regij:
  • regija “DOLENJSKA IN BELA KRAJINA” (predsednik RO: Alen Lenič)
  • regija “GORENJSKA” (predsednica RO: Lucija Boševski)
  • regija “KOROŠKA” (predsednik RO: Toni Uranc)
  • regija “LJUBLJANA” (predsednik RO: Janez Novljan)
  • regija “NOTRANJSKA” (predsednik RO: Domen Nagode)
  • regija “PREKMURJE” 
  • regija “PRIMORSKA” (predsednik RO: Matej Hrast)
  • regija “ŠTAJERSKA” (predsednik RO: Gašper Rataj)
Na lokalnem nivoju Mlada Slovenija spodbuja ustanavljanje lokalnih odborov, ki nastanejo na pobudo mladih iz ene ali več sosednjih občin. Mladih so tako aktivni na svojem področju, kjer lahko organizirajo različne dogodke ali srečanja.

MEDNARODNO SODELOVANJE

Ana Skledar

Ana Skledar

mednarodna sekretarka
Diapozitiv2
Diapozitiv1