JANEZ NOVLJAN

Volilni okraj: LJUBLJANA MOSTE-POLJE 3
Izobrazba: DIPL. VZGOJITELJ PREDŠOLSKIH OTROK
Zaposlitev: VZGOJITELJ PREDŠOLSKIH OTROK
Starost: 26 LET

Facebook: facebook.com/Novljan/
Twitter: @JanezNovljan

Kdo ste?
Sem Janez Novljan. Po poklicu vzgojitelj v vrtcu, po poslanstvu pa človek, ki verjame v dobro in se mu trudi slediti na vseh svojih poteh. Tako sem se že po maturi za 1 leto odpravil na prostovoljno delo v Argentino, vodil letovanja otrok iz socialno šibkih družin v Portorožu in 1 leto z ženo prostovoljno deloval v Zambiji. Potrditev, da sem na pravi poti, sem dobil leta 2018, ko sem bil izbran za Naj prostovoljca leta. Tako svojemu cilju sledim še bolj zavzeto! Tudi v prostem času: preštopal sem že 5000 km, in glej ga zlomka, še bolj verjamem v dobro v ljudeh 😉

Zakaj kandidirate?
Ker s prostovoljnim delom lahko narediš veliko dobrega za nekaj ljudi, kot dober poslanec pa ogromno dobrega za vso Slovenijo.

Kaj bo Slovenija pridobila, če boste vi poslanec DZ RS?
Zvišal se bo odstotek ljudi, ki so v parlamentu zaradi iskrene želje po izboljšanju države za ljudi, ki jih zastopajo; znižal pa odstotek tistih, ki jih gre le za denar in oblast/moč.

Zakaj ravno na listi Nove Slovenije?
Ker je stranka podobnih vrednot, predvsem pa ljudi, ki so sposobni narediti ogromno, še posebej tistega, za kar vsi ostali pravijo, da je nemogoče. Ministrska ekipa NSi je bila v tem mandatu zagotovo ena najuspešnejših ekip v zgodovini Slovenije.