ALJAŽ JERIN

Volilni okraj: ZAGORJE OB SAVI
Izobrazba: PROF. MATEMATIKE IN FIZIKE
Zaposlitev: ŠTUDENT
Starost: 24 LET

Facebook: facebook.com/Aljazz5/
Instagram: @aljazjerin

Kdo ste?
Moje ime je Aljaž Jerin in kandidiram za poslanca v volilnem okraju Zagorje ob Savi. Star sem 24 let in sem profesor matematike in fizike. Trenutno nadaljujem študij na magistrskem programu. Šport mi je bil vedno blizu. Več let sem igral košarko za KK Zagorje. Rad skačem tudi s padalom, za kar pa ni treba le veliko poguma, ampak tudi nekaj znanja. In podobno je s politiko.

Zakaj kandidirate?
Kandidiram, ker mislim, da je v politiki mesto tudi za mlade, ki razmišljajo sveže, izven okvirjev, neobremenjeno. In če hočemo izvoliti mlade, potrebujemo tudi mlade, ki bodo šli na volitve in ne bodo le od strani spremljali kaj se dogaja z njihovo prihodnostjo. Menim, da smo mladi v Sloveniji dovolj sposobni, dovolj pridni in dovolj pošteni, da si pomagamo sami. Od države pričakujemo le, da nam umakne kakšno oviro in da nam ne postavlja novih.

Kaj bo Slovenija pridobila, če boste vi poslanec DZ RS?
Z mojo izvolitvijo v DZ RS se bom zavzemal, da bodo mladi dobili službe in dom. Zavzemal se bom za pozitiven odnos do usklajevanja med službenim in družinskim življenjem. Zavzemal se bom tudi za rešitev velikega problema, ki pesti Slovenijo – da izobraženi mladi ne bodo odhajali v tujino.

Zakaj ravno na listi Nove Slovenije?
Verjamem, da imamo eno najboljših ministrskih in poslanskih ekip v Sloveniji, ki je v zelo kratkem času in na vrhu epidemije uspela izvesti pomembne reforme na področju gospodarstva in infrastrukture. To se kaže v rekordni zaposlenosti in gospodarski rasti, rasti plač in dvigu pokojnin ter številnih infrastrukturnih projektih.

Stranka NSi spodbuja mlade in nam daje možnost, da sooblikujemo svojo prihodnost.