Domov » YEPP ponovno združuje Evropo
5. maj 2017

YEPP ponovno združuje Evropo

Prevzemamo kuverto z glasovnicami …

… volimo novo vodstvo YEPP …

… in čestitamo novoizvoljenemu predsedniku

Andrianosu Giannouju!

 

Organizacije, ki spadajo v družino podmladka Evropske ljudske stranke, so se od 27. do 30. aprila 2017 sestale na kongresu v Dubrovniku. Izvolile so novo vodstvo, ki bo pod taktirko predsednika AndrianosaGiannouja iz romunskega podmladka TNL naslednji dve leti določalo smer največjemu združenju mladih politikov v Evropi.

Več kot 250 delegatov in gostov je pod naslovom Reuniting Europe (Ponovno združujemo Evropo) razpravljalo o političnem programu YEPP za obdobje 2017–19, dopolnilo statut in sprejelo resolucije, ki so obravnavale gospodarska vprašanja, izobraževanje, kibernetsko varnost, reformiranje pokojninskih sistemov, mobilnost v povezavi s pametnimi mesti, gospodarsko diplomacijo EU, problem spletnega ustrahovanja in aktualno dogajanje v Evropi in po svetu.

Podmladek Evropske ljudske stranke je v svoje vrste kot polnopravni članici sprejel dve novi organizaciji, YUP iz Latvije in UM SNS iz Srbije. V spremljevalnem programu kongresa pa so mladi politiki s poslanko EP, kanadskim veleposlanikom na Hrvaškem in veleposlanico BIH v EU razpravljali o evropski javni diplomaciji, z generalnim direktorjem Uberja za Jugovzhodno Evropi in soustanoviteljem zagrebškega podjetniškega inkubatorja pa o pravi meri birokracije in reguliranja gospodarstva.

Novoizvoljenemu vodstvu YEPP čestitamo in mu želimo, da v duhu gesla predsednikove kampanje Skupaj za jutri ponese delovanje organizacije na novo raven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natisnite Deli to stran s prijatelji twitter Google Yahoo! E-mail this to a friend