TADEJA ŠUŠTAR ZALAR

Volilni okraj: DOMŽALE 2
Izobrazba: MAG. STRUKTURNE IN FUNKCIONALNE BIOLOGIJE
Zaposlitev: POSLANKA V DRŽAVNEM ZBORU
Starost: 32 LET

Facebook: facebook.com/tadeja.sustar
Twitter: @Tadeja_S_Zalar
Instagram: @tadejasustarzalar

Kdo ste?
Trenutno sem poslanka Državnega zbora v poslanski skupini NSi, ki ima od vseh strank najboljšo ekipo. Po izobrazbi sem magistrica strukturne in funkcionalne biologije. Moja prva redna služba je bila v taksiju, saj ob zaključku študija, kljub stotim poslanim prošnjam nisem dobila drugega dela. Po enem letu taksi vožnje sem delala kot strokovna sodelavka v farmaciji, leta 2019 pa sem v poslanskih klopeh nadomestila Ljudmilo Novak, ki je bila izvoljena v Evropski parlament. Poleg tega sem tudi teta desetim nečakom, junija z možem pričakujeva prvega otroka. Rada grem na sprehod v naravo, pazim na svoje nečake ali pa klepetam 🙂
Zakaj kandidirate?
Kandidiram, ker bi rada nadaljevala s svojim delom, saj vidim, da sem sedaj v službi, kjer se dogajajo prave spremembe. Z dobro ekipo se da premostiti marsikatero oviro in stvari korak za korakom premikati na bolje.
Kaj bo Slovenija pridobila, če boste vi poslanka DZ RS?
Odgovorno, zavzeto osebo, ki pozna krščansko demokratske vrednote in ji je pomembna družina. Zavzemala se bom, da bo vsak človek cenjen ne glede na to, v kakšni situaciji se je znašel. Da bo v Sloveniji zavladal pravičen sistem, ki bo nagrajeval pridne, pametne, spodbujal mlade družine in primerno obravnaval ljudi, ki bi radi živeli na račun drugih, v skupnost pa ne bi nič prispevali. Poskrbeli pa bi tudi za ljudi s težavami, ki si sami ne morejo ali ne znajo pomagati.
Zakaj ravno na listi Nove Slovenije?
Ker je edina stranka, ki zagovarja krščansko-demokratske vrednote, ki so tudi moje. Še posebej mi je všeč, da ima v temeljnem programu zapisano, da spoštuje človekovo življenje od spočetja do naravne smrti.