ŠPELA HOJNIK

Volilni okraj: PTUJ 1
Izobrazba: MAG. SOCIALNEGA DELA in MAG. SOCIALNE GERONTOLOGIJE
Zaposlitev: STROKOVNA DELAVKA NA CSD
Starost: 32 LET

Facebook: facebook.com/hojnikspela/
Instagram: @spelahojnik

Kdo ste?
Sem Špela Hojnik, rojena sem 6. februarja 1990 v Šempetru pri Novi Gorici. Doma sem na Polenšaku, občina Dornava. Po poklicu sem magistrica socialne gerontologije in magistrica socialnega dela.

Zakaj kandidirate?
Za kandidaturo sem se odločila, med drugim, ker me zelo žalosti odnos in način delovanja naših politikov, ki so polni leporečja in praznih obljub in nemalokrat pozabljajo na spoštovanje osnovnih človeških vrednot.

Kaj bo Slovenija pridobila, če boste vi poslanka DZ RS?
V primeru, da postanem poslanka, bom poskrbela, da bo v Sloveniji zavladala socialna pravičnost, država pa bo morala dati jasno sporočilo o vrednosti življenja v vseh življenjskih obdobjih in o spoštovanju človekovega dostojanstva. Kajti prav človekovo dostojanstvo je prevečkrat prizadeto, ko posameznik in njegova družina nimajo osnovnih pogojev za zadovoljevanje svojih potreb ali so pahnjeni v revščino. Prav tako so pomemben del nas naši starejši, ki so najbolj modri in najizkušenejši člani naše družbe ter naša najranljivejša skupina. Nemalokrat se znajdejo v revščini in pomanjkanju, pozabljeni od vseh, prebijajo se iz dneva v dan. Smo njihovi dolžniki, zato si zaslužijo dostojanstveno staranje in brezskrbno starost.  Vsekakor bi veliko skrb posvetila tudi otrokom s posebnimi potrebami, saj so prikrajšani za marsikaj in zaradi prikrajšanosti trpijo. Nikoli nobena kriza ne sme biti izgovor, moramo se zavedati usodne zaznamovanosti otrok, ki nas še posebej potrebujejo. In, ko bodo ti pogoji izpolnjeni, bomo lahko ponosni na zdravo slovensko identiteto, s čemer bomo utrdili spoštovanje in ljubezen  Slovencev do Slovenije in šele takrat bodo besede Ivana Cankarja le še odmev preteklosti: “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni”!

Zakaj ravno na listi Nove Slovenije?
Na listi Nove Slovenije kandidiram, ker sem že kot majhna deklica imela čast in privilegij spoznati in biti deležna prijaznih,  vzpodbudnih besed spoštovanega gospoda  dr. Andreja Bajuka in njegove soproge Katarine. Naše ministre in poslance vidim kot kulturne, spoštljive, tudi do drugače mislečih, njihova dejanja so vredna spoštovanja in občudovanja in so predispozicija za še uspešnejšo Slovenijo. Ponosna sem, da sem del mozaika NSi, kjer so kamenčki, ki ponujajo priložnost nam mladim, izobraženim, odločnim, takšnim, ki imamo nove ideje in energijo delati dobro za našo Slovenijo in naše državljane.