MAŠA BRULC

Volilni okraj: SEVNICA
Izobrazba: KEMIJSKI TEHNIK
Zaposlitev: ŠTUDENTKA
Starost: 23 LET

Facebook: facebook.com/masabrulc98
Twitter: @BrulcMasa
Instagram: @masabrulc

Kdo ste?
Sem študentka kemijske tehnologije in trenutno delam na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Večino svojega prostega časa posvetim skavtom, kjer sem voditeljica skupini otrok s katerimi skupaj odkrivamo male radosti življenja.

Aktivno sem vključena v delovanje stranke, kot članica mestnega odbora Novo mesto in predstavnica Mlade Slovenije v Regijskem odboru Dolenjska – vzhod, prav tako sem članica razsodišča Nove Slovenije. Kot podpredsednica Mlade Slovenije se zavzemam za aktivno državljanstvo mladih, saj se mi zdi zelo pomembno, da se mladi začnemo vključevati v procese odločanja.

Zakaj kandidirate?
Kandidiram, ker si mladi moramo upati prevzeti odgovornost in se naučiti sprejemati odločitve. In ker si želim, da je glas mladih zastopan tudi v parlamentu. Ne smemo pustiti, da drugi krojijo usodo naše države, mi smo tisti, ki bomo morali živeti v njej. Naredimo jo tako, kot si jo želimo, da bo nam mladim odpirala priložnosti in bomo nanjo ponosni.

Zakaj ravno na listi Nove Slovenije?
Ker prihajam iz družine podjetnikov, doma imamo namreč družinsko restavracijo, mi je pomembno, da se Nova Slovenija zavzema za model socialno-tržnega gospodarstva, v katerem ima vsak svobodo, s svojim znanjem in delom ustvariti svojo pot. Hkrati pa mu država stoji ob strani, če bi se mu kdaj zalomilo.

In ker je Nova Slovenija stranka, ki daje priložnosti mladim, da se izkažejo. Naša mlada ministrska ekipa je to dokazala. V dveh letih so naredili več, kot njihovi predhodniki in to mi da upanje, da lahko tudi v politiki delaš dobro.