MARKO GRUDEN

Volilni okraj: LJUBLJANA VIČ-RUDNIK 1
Izobrazba: DIPL. INŽ. ARHITEKT-URBANIST
Zaposlitev: STROKOVNI SODELAVEC
Starost: 25 LET

Facebook: facebook.com/gruden.marko/
Twitter: @MarkoGruden
Instagram: @instagruden

Zakaj kandidiram?
Ker je treba družbi vrniti nekaj tega, kar je vložila vate, in ker verjamem, da lahko nekaj naredim. Verjamem tudi, da smo mladi sposobni, pridni in pošteni ter ne potrebujemo pomoči države, ampak samo priložnost.

Kaj obljubljam?
Da razlog »ker smo vedno tako delali« ne bo dovolj, da odneham, in da se ne bom ustrašil prezahtevnih nalog. Obljubljam, da bom vedno na strani delovnih in poštenih ljudi ter njihovih družin.

Zakaj je to dobro za Velike Lašče, Škofljico, Ig in Brezovico?
Občina lahko s pomočjo poslanca doseže bistveno več. Poslanec je vez med lokalnim okoljem in lokalnimi problemi ter državnim nivojem. Trudil se bom, da bo obisk moje poslanske pisarne za čim več občanov in občino prvi korak do rešitve njihovih težav.

Zakaj kandidiram za Novo Slovenijo?
Ker je mlada ministrska ekipa v dveh letih iz predalov v življenje premaknila več projektov, kot drugi desetletje prej. Sposobnost, energija, svežina razmišljanja in zmožnost ekipnega dela so lastnosti ekipe, v kateri želim sodelovati

Kdo sem?
Marko Gruden, diplomirani inženir arhitekt-urbanist, star 25 let, iz Velikih Lašč, delam kot strokovni sodelavec v državnem zboru in sem aktiven v več različnih društvih in skupinah v Velikih Laščah in Ljubljani.