Domov » Kako pa vi vidite Nemčijo?
6. maj 2017

Kako pa vi vidite Nemčijo?

V soboto, 6. junija 2017, nas je obiskal nemški podmladek CSU, Junge Union iz Erdinga na Bavarskem. Sprejeli smo jih na sedežu naše stranke in jim razkazali prostore, precej časa pa smo namenili predvsem izmenjavi pogledov in izkušenj delovanja v (mladinski) politiki v Sloveniji in Nemčiji.

Ugotovili smo, da smo si v nečem zelo podobni – v sedanjem času je tako v Nemčiji kot Sloveniji ljudi, še posebej mlade, težko navdušiti za kar koli, kar vsaj malo diši po politiki. Po predstavitvi aktivnosti obeh podmladkov in razmišljanju, kaj se lahko naučimo drug od drugega, se je razvila živahna razprava o trenutnem političnem dogajanju v obeh državah. Omigrantski politiki Angele Merkel, možnostih Martina Schulza na prihajajočih volitvah za predsednika vlade, množici strank na slovenskem političnem parketu,prihajajočih volitvah v Sloveniji … Posebej zanimivo se nam je zdelo vprašanje – Kako pa vi v Sloveniji vidite Nemčijo?

Bavarskega obiska smo bili zelo veseli, saj takšne priložnost ne le krepijo in vzpostavljajo nove vezi med nami, temveč nudijo obema stranema tudi vpogled v nekoliko drugačen način delovanja podmladka, drugačno politično kulturo in način razmišljanja.

Izmenjava daril: slovenska čokolada za nemško pivo. :D

 

Natisnite Deli to stran s prijatelji twitter Google Yahoo! E-mail this to a friend