Javni nastop = razlog za strah?

//Javni nastop = razlog za strah?

V zadnjem septembrskem koncu tedna se je skupina MSi-jevcev odpravila v Strunjan, kjer se je posvetila osebnemu razvoju in veščinam javnega nastopanja.

S Fokusom 2031 so razmišljali o osebnih ciljih in njihovem doseganju,s predavatelji Inštituta stopinje pa odkrivali,kakšen je bonton pri komunikaciji z različnimi sogovorniki, kako se pripraviti na javni nastop in narediti dober prvi vtis. Ugotavljali so, od kod izvira trema in kako jo lahko vsak pri sebi obvlada. V manjših skupinah so udeleženci tudi v praksi preizkusili teoretično znanje in nasvete, kako se pred skupino ljudi ali pred kamero spopasti s strahom pred nastopanjem. Nastope so skupaj s predavatelji analizirali in razmislili, na kakšen način jih lahko izboljšajo.

Med odmorom se je po intenzivnem delu prilegel sprehod do bližnje plaže in razgledne točke na strunjanskem križu, sladoled ali skok v morje za vse tiste, ki se le stežka poslovijo od poletja. Udeleženci so bili nad predavatelji in programom navdušeni, zato organizatorki Maja Šturbej in Katja Berk Bevc že razmišljata o nadaljnjih priložnostih za pridobivanje novih znanj in veščin.