Moje vrednote = moja volilna izbira?

//Moje vrednote = moja volilna izbira?

Na junijski delavnici MSi misli smo se udeleženci za trenutek ustavili od vsakodnevnih obveznosti, skrbi in hitenja, poglobljeno smo razmislili o svojih vrednotah, identiteti in ciljih. Ob tem smo premislili o skladnosti naših osebnih lastnosti s tem, kako se odločamo na volitvah.

Do ugotovitev smo prišli na podlagi odgovor na vprašanja, ki si jih pogosto zastavljamo, pa tudi na tista, na katera morda še nikoli nismo zares odgovori. Spraševali smo se: Kako uravnavamo svoje delo, prosti čas in skrb zase? Smo dovolj pogumni v razvoju svoje kariere? Kako rešujemo konflikte in kateri konflikti so naši najljubši? Po drugi strani pa smo razglabljali o tem, kako akterji moje volilne izbire skrbijo za kakovost mojega življenja, kako skrbijo za moje delovno okolje in kakšna je osebnost moje volilne izbire.

Prišli smo do zaključka, da je prvotnega pomena dobro poznati sebe in nato še vse možne volilne izbire, da se lahko odgovorno odločimo, katera volilna izbira nam lahko ustvari okolje v katerem se bomo lahko z največjo gotovostjo samouresničili.