Predstavitev v Kozjem

//Predstavitev v Kozjem

V soboto 7.4.2018 se je v sklopu turneje MSi, podmladek predstavil tudi v Kozjem.

Dogodek se je začel z zbiranjem ob 17. uri. Zaradi lepega vremena so nekateri nekoliko zamujali, tako da smo predstavitev pričeli ob 17.45. Predsednik Matjaž Kosi je navdušil s kratko in jedrnato predstavitev. Izvedeli smo, da se od politike ne smemo ograjevati, saj nas hočeš nočeš spremlja na vsakem koraku. Aktivni mladi člani smo polni idej in prav je, da jih izražamo. Dober naslov za izražanje mnenj pa je tako MSi kot NSi, saj sta znani po tem, da resnično znamo prisluhniti drug drugemu. Predsednik je prav tako poudaril pomen prijateljstva. Kdor postane član Mlade Slovenije s tem pridobi velik krog dobrih prijateljev. Uradni del smo, kot je v navadi, zaključili s vprašanji. Enega od simpatizerjev je zanimalo, če bo letos na odbojki v Strunjanu spet »po starem« zabava na ladjici. Ostala vprašanja pa so počakala na neuradni del.

Druženje smo nadaljevali ob pogostitvi Motela Ribnik s picami. Sledil je »špricerpong«. Nekateri so igrali, drugi so spremljali in navijali. Ves čas so nas z živo glasbo zabavali mladi nadarjeni glasbeniki. Kmalu se je javil prvi kandidat, ki je želel podpisati pristopno izjavo. Veselo smo ga spodbujali z aplavzom. Kmalu pa se je javil še en simpatizer in včlanili smo še enega. Na zabavi nas je bilo vedno več, saj so nekateri zaradi opravil na kmetijah in v vinogradih, delali do mraka. Predsednik Mlade Slovenije Matjaž Kosi jim je naknadno predstavil glavne točke, ki so bile del predstavitve. Dva sta bila posebej navdušena, pohvalila sta našega predsednika in obljubila, da se bosta včlanila, saj jih je popolnoma prepričal. Dogodek smo zaključili šele ob 21. uri.

Po pogovoru z udeleženci  bo druženje vsem ostalo v lepem spominu. Dalo nam je moč, da bomo na prihajajočih volitvah dali vse od sebe, da dosežemo lep rezultat. Kot sem že zapisala, mladi smo polni idej, tako se je seveda tudi na tem dogodku porodila ena, ki je vsekakor vredna omembe. V poletnih mesecih bi druženje ponovili. Organizirali bi odbojko na mivki s piknikom.

 

Dogodek povzela: Tadeja Volaušek