Sezona 2017 meet my MEP-a

//Sezona 2017 meet my MEP-a

Člani Mlade Slovenije so se udeležili Meetmy MEP programa, ki je trajal do 7. do 14. oktobra 2017 v Bruslju. Obiskali so najpomembnejše institucije Evropske unije kot so Evropski parlament, Evropsko komisijo in Svet Evropske unije. Poleg obiskanih institucij so nas sprejeli tudi pri European External Action Service (EEA), ki je najpomembnejša povezovalna institucija glede obrambnih strategij Evropske unije.

V Evropskem parlamentu in svoji pisarni EPP nas je gostil Evropski poslanec Alojz Peterle, ki nam je ponudil veliko zanimivih informacij in odgovoril na vsa naša vprašanja. Po koncu obiska smo skupaj večerjali v Indijski restavraciji v Bruslju.

Obiskali smo tudi Veleposlaništvo stalnega predstavništva Slovenije v Bruslju, kjer nas je gostil veleposlanik dr. Rado Genorio.

Po programu projekta Meetmy MEP smo obiskali tudi SPC – Slovenski pastoralni center v Bruslju, kjer nas je gostil in vodil mašo duhovnik dr. Zvone Štrubelj.

Dan pred odhodom smo obiskali znamenito mesto Brugge znano tudi kot »severne Benetke« in njihovo elitno CollegeofEurope, ki je ena izmed najbolj priznanih fakultet za vede o Evropski uniji v Evropi.

Tekom obiska smo se udeležili skupaj več kot 30 sestankov z vodji kabinetov, odnosov z javnostjo, vodij institucij in različnih zastopnikov institucij ter agencij, ki delujejo v sklopu Evropske unije.