Politična akademija Mlade Slovenije na Ptuju

//Politična akademija Mlade Slovenije na Ptuju

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj, je v soboto 21. aprila, potekalo prvo izmed štirih predavanj politične akademije Mlade Slovenije na temo komunikacije. Zbralo se je precejšnje število nadebudnih mladih, ki se niso mogli upreti novemu znanju, ki sta ga podajala izkušena strokovnjaka na področju komunikacije, medijev in javnega nastopanja.

Izvršni direktor družbe Infonet, lastnik Radia 1, ki je med najbolj poslušanimi radijskimi postajami v Sloveniji, Leo Oblak, je mladim predstavil vse od tega kako se mu je meglilo pred očmi, ko je prvič javno nastopal na TV Koper pa do tega kako je premagal strah in z nabiranjem izkušenj postal strokovnjak v svetu medijev in na področju javnega nastopanja. Nekatere izmed navzočih pa je pošteno namučil s pripravo predvolilnega govora, ki ga je bilo potrebno kar najbolje izpeljati pred zbrano množico.

Nekdanji podpredsednik podmladka in urednik informativnega programa na radiu Ognjišče, Alen Salihovič pa je prisotnim razložil, da novinarji niso nikakršen bavbav, dokler si do njih pošten in jim ne lažeš, ter da je pristen stik z njimi za gradnjo uspešne politične kariere ključen. Člani so se preizkusili v pisanju vabil, ki so morala biti ravno prav izvirna, privlačna in zanimiva, da bi vsakega pritegnila, da se udeleži nekega dogodka, pa čeprav gre le še za eno okroglo mizo ali zabavo izmed mnogih.

Akademija se je zaključila z navdušenjem prisotnih, ki so z veseljem zagotovili obisk tudi naslednjega predavanja v sklopu akademije, ki bo potekalo na že 12. kongresu Mlade Slovenije na Rogli.

 

akademija_in_obletnica3