Ukinjanje medosebne pomoči študentov

//Ukinjanje medosebne pomoči študentov

V Mladi Sloveniji (MSi), podmladku NSi, smo ogorčeni nad ukrepi tržnega inšpektorata, ki je oglobil voznika, ki je preko spletne strani prevozi.org ponujal prevoz. Mlade pozivamo, da se skupinsko uprejo tej odločitvi, saj dokler ne bo za javni prevoz dobro poskrbljeno, do takrat smo upravičeni, da si sami iščemo boljše možnosti.

Predvsem slab socialni položaj sili študenta v takšen način prevoza, saj tako zmanjšuje stroške študija, ki so zelo visoki. Mnogi študenti tudi za javni prevoz nimajo dovolj finančnih sredstev, in tega se žal vlada ter druge institucije ne zavedajo. V tem primeru ne gre bogato pridobivanje denarja, ampak zgolj za poplačilo stroškov prevoza. Vlada naj raje zniža cene javnih prevozov, ki so zelo oderuške ter jih naredi bolj funkcionalne, oziroma dostopne.

Ukrep inšpektorata pomeni tudi konec solidarnosti med mladimi in medosebne pomoči. Mladi si med seboj znajo pomagati, saj jim vsak evro veliko pomeni. In tako je tudi v primeru prevozov. Zato v podmladku NSi opozarjamo, da ukinitev spletne strani prevozi.org ni socialni in solidarnostni ukrep, ampak le polnjene proračuna, ker se bodo študenti morali voziti s (pre)dragim javnim prevozom. Sprašujemo se, kam vse to pelje?