Sovražni govor Iva Godniča v odaji Dobro jutro

//Sovražni govor Iva Godniča v odaji Dobro jutro

V današnji oddaji Dobro jutro na Radio Televiziji Slovenija je bil gost oddaje tudi Ivo Godnič, ki je s svojimi grožnjami presegel vse meje dobrega okusa. S strani Iva Godniča smo bili priča nestrpnosti do drugače mislečih, širjenju sovraštva, grožnjam, pozivanju k nasilju, sovražnemu govoru ter tudi ubojem.

Ivo Godnič je v oddaji med drugim dejal, da je potrebno »teh osem procentov, ki Josipa Broza Tita ne ocenjujejo kot pozitivno osebnost pospraviti v rov sv. Barbare, saj je tam spet prostor«.

Gre za hud napad na drugače misleče in nestrpnost s strani Iva Godniča. Gre za podlo izjavo in neposredno grožno s strani »gledališčnika«, ki terja odgovornost.

Podmladek NSi je danes prejel številne pritožbe ljudi, ker jih je Ivo Godnič s svojim nastopom prizadel, užalil in ustrahoval. Prizadeto je njihovo dostojanstvo. Prav tako so prizadeti vsi tisti, ki so pod povelji Josipa Borza Tita, idola Iva Godniča, na kakeršen koli način trpeli, bodisi so bili zaprti, mučeni ali pa so v povojnih morijah izgubili svoje najbljižje.

V kolikor se Ivo Godnič takoj ne opraviči državljanom za izrečen besede, bomo v Mladi Sloveniji – podmladku NSi zoper njega vložili kazensko ovadbo, zaradi sovražnega in nesrtpnega govora, pozivanja k nasilju ter omaloževanja za zločine zoper človečnost.

Posnetek oddaje je objavljen na http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.106617473/. Ivo Godnič svoje namere do drugače mislečih pove od 50 minute in 40 sekund naprej.