Novi zakon omogoča politične pritiske

//Novi zakon omogoča politične pritiske

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi se nikakor ne strinjamo z koalicijskimi podmladki, ki so v skupni izjavi za javnost brez pravih argumentov podprli novi zakon o RTVS. V podmladku NSi smo prepričani, da je prav novi zakon izključujoč in nedemokratičen, saj izključuje civilno družbo in zaposlene na RTV-ju. Zakon že v sami osnovi omogoča politizacijo RTV Slovenija ter ogroža svobodo in neodvisnost novinarskega poročanja. Cilj zakona je politična podreditev RTVS s strani vladajoče koalicije in določenih gospodarskih ter odvetniških lobijev.

Levi podmladki pozabljajo, da so za obstoječi zakon volivke in volivci opredelili na referendumu leta 2005. S tem ko je koalicija pripravila novi zakon je izdala nezaupnico ljudem in zaposlenim na RTV-ju. Zato je spreminjanje zakona o RTV SLO predvsem želja vladne koalicije, da si popolnoma podredi medije ne glede na posledice.

Novi zakon je v več pogledih izključujoč, zato ne moremo pričakovati boljših programov in vsebine, ki nam jo obljubljajo levi podmladki. Dobro vsebino in programe delajo novinarji, toda temu z novim zakonom ne bo tako. Novinarji bodo popolnoma odrezani in pod stalnim političnim pritiskom.

Zakon je pripravljen na strogi ideološki ravni, čuti se jugonostalgijo slovenske levice. Dokaz temu je, da se bodo predvajale vsebine in programi namenjeni predstavljanju družbenega položaja ter kulturnih in drugih dosežkov pripadnikov narodnih skupnosti republik nekdanje Jugoslavije, kar je nadvse sporno. Narodi nekdanje Jugoslavije niso narodna manjšina, zato ni potrebno, da se takšna obveza vključi v zakon o RTVS.