Dober dan, revščina!

//Dober dan, revščina!

Poslanci koalicije so se sprejemom zakona o malem delu odločili za revščino, ki bo prežela študente, dijake in njihove starše. Gre za najhujši udarec koalicije po študentih in dijakih do sedaj. Preži socialna bomba, ki bo kaj kmalu odjeknila med mladimi, ki so odvisni od študentskega dela. Leva vlada se je odločila, da bodo dostopnost do študija imeli le tisti, ki imajo premožne starše ali pa so otroci t.i. tajkunov, ki jih vlada več kot očitno podpira. Poslanci koalicije so se dejansko odločili, da iz Slovenije naredijo družbo neznanja. Sramota, da ima Slovenija vlado, ki ne spoštuje socialnega dialoga. Socialni dialog v Sloveniji je mrtev.

Mlada Slovenija – podmladek NSi odločno podpira referendum o malem delu, saj je to še zadnja možnost, da se prepreči socialni brodolom slovenske družbe. Vključili se bomo v zbiranje referendumskih podpisov in tudi aktivno sodelovali v sami referendumski kampanji. Stroške referenduma pa naj plačajo poslanci koalicije iz lastnih žepov.

Podmladek NSi poziva politične podmladke in ostale mladinske organizacije, da se priključijo zbiranju podpisov. Podmladki moramo v tem trenutku stopiti skupaj, preseči strankarske in ideološke razlike ter se skupaj boriti PROTI malemu delu. V Mladi Sloveniji verjamemo v uspeh!

Vlada z zakonom o malem delu jemlje pravico do dela in zaslužka. Takšne in podobne zakone je Slovenija poznala pred letom 1991 in kot kaže, nas vlada Boruta Pahorja in ministra dr. Svetlika pošilja nazaj v ta čas.