Ministrstvo s projektom e-knjiga razdvaja mlade

//Ministrstvo s projektom e-knjiga razdvaja mlade

V podmladku NSi smo presenečeni nad pozivom ministra za šolstvo dr. Igorja Lukšiča osnovnošolcem, ki se glasi »stisni roko v pest!« Ministrstvo s samo vsebino projekta razdvaja mlade na ideoloških temah iz polpretekle zgodovine. Minister dr. Lukšič želi pretvarjati zgodovinska dejstva, saj je vsebina projekta strogo ideološko naravnana in všečna takratni revolucionarni oblasti. Že sam naslov projekta – stisni roko v pest – je dovolj zgovorno dejstvo, da želi dr. Lukšič osnovnošolce poučevati predvsem o komunizmu, revoluciji in ne domoljubju.

Predlagane knjige ter filmi so predvsem iz obdobja nekdanje Jugoslavije in nimajo nič opraviti s Slovenijo in njeno samostojnostjo. In žalosti nas, da minister dr. Lukšič meni, da je ta vsebina tista, ki bo med mladimi vzpodbudila domovinsko zavest.

V podmladku NSi smo prepričani, da bo domovinsko zavest vzpodbudila predvsem vsebina iz časa slovenske pomladi, postopkov osamosvajanja Slovenije, osamosvojitvene vojne in demokratizacije države. Nekdanje Jugoslavija, ki jo priporoča minister osnovnošolcem, pa nima nič opraviti z demokracijo.

Pozivamo ministra, da se poslužuje kakovostnejših korakov, s katerimi bo med mladimi vzpodbudili domovinsko vzgojo. Začne naj pri letu 1988. Predlagamo tudi, da konča z ideološkim poneumljanjem mladih.