Vladne reforme škodujejo mladim

//Vladne reforme škodujejo mladim

Mlada Slovenija – podmladek NSi ob 11. novembru, svetovnem dnevu mladine opozarja, da se je položaj mladih v Sloveniji v zadnjih letih zelo poslabšal. Pri tem ne moremo mimo dejstva, da ima Vlada RS neprimeren odnos do mladih, saj predlaga zakone, ki mladim škodujejo. Mladim se s predlogi zakonov kratijo pravice, priča smo tudi diskriminaciji. Vlada za mlade nima posluha in goji mačehovski odnos. Mladi so s strani vlade porinjeni na rob družbe!

Ob svetovnem dnevu mladine Mlada Slovenija – podmladek NSi poziva vse mlade v Sloveniji, da se pokončno uprejo kratenju pravic, ki smo mu priča v zadnjem obdobju. Le skupaj bomo uspeli! Za zgled nam morajo biti mladi slovenski zamejci v Italiji, ki so se uprli zmanjševanju finančnih sredstev. Pri tem jih Mlada Slovenija odločno podpira.

Vlada s predlogom zakona o malem delu in predlogom pokojninske reforme, mladim otežuje kakovost življenja. Predlog pokojninske reforme je v škodo mladim, saj dvig starostne meje za upokojitev pomeni, da bodo mladi še težje prišli do prve zaposlitve. S tem ukrepom Vlada gleda zelo kratkoročno, dolgoročnega cilja pa nima. Prav tako se med mladimi veča brezposelnost, žal pa od vlade ni nobenega ukrepa, ki bi spodbudil k zaposlovanju mladih.