ŠOS-u gre samo za denar

//ŠOS-u gre samo za denar

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi opažamo, da se funkcionarji Študentske organizacije Slovenije počutijo vedno bolj ogroženi saj se zavedajo, da bo njihovo sporno delovanje v celoti prišlo na dan. V MSi se zavedamo dejstva, da so funkcionarji v ŠOS-u pripravljeni narediti vse, da ubranijo lastne privilegijev in koristi, pri tem se ne ozirajo na posledice. Današnja izjava za javnost ŠOS-a je dokaz, da jim gre samo za denar in nič drugega.

Obžalujemo, da imamo v Sloveniji Študentsko organizacijo, od katere študenti nimajo nič. Zato ponovno predlagamo, da se ukine sofinanciranje ŠOS-a iz naslova študentskega dela in se ta denar raje nameni za štipendije, študentske domove, in ob študijske dejavnosti za socialno ogrožene študente.

ŠOS v svoji izjavi navaja vrsto neresnic. Podmladki političnih strank si samo in zgolj želimo večje transparentnosti nad porabo študentskega denarja. Žal pa opažamo, da prvotno ta sredstva niso namenjena študentom, ampak peščici študentskim funkcionarjem, ki se igrajo podjetnike in t.i. tajkune. V Mladi Sloveniji menimo, da ima ŠOS preveč denarja. Prav zaradi močnega finančnega zaledja se tako dogaja vrsta nepravilnosti v posameznih Študentskih organizacijah. Temu je potrebno narediti konec.

V Mladi Sloveniji bomo naredili vse, da se uredi status Študentske organizacije Slovenije, ki je sicer avtonomna samo na papirju. ŠOS se je za pravice študentov boril samo takrat, ko so določeni posamezniki videli kakšen finančni interes.

Podmladkom ne gre za denar. Želimo si le, da se konča korupcija in klientelizem v študentskih strukturah ter da študenti dobijo organizacijo, ki bo zastopala interese slehernega študenta.

Kako se lahko ŠOS bori za pravice študentov, ko pa ŠOU v Ljubljani po nepotrebnem zapravlja študentski denar za stvari, ki se študentov sploh ne tičejo. Je mar 102 tisoč evrov vredna pogodba med podjetjem Poteza in ŠOUL upravičena? Je telefonski limit za študentske funkcionarje v vrednoti 200 evrov upravičen? Imajo študenti kaj od tega? Nič. Najprej na ŠOS počisti pred svojim pragom.