Mlada Slovenija se je udeležila kongresa MHDZ

//Mlada Slovenija se je udeležila kongresa MHDZ

V soboto, 6. marca 2010, je imel Mladež HDZ, pomladek hrvaške stranke HDZ, volilni kongres na katerem so izvolili novo vodstvo. Kongres je obiskala tudi delegacija s strani Mlade Slovenije, pomladka NSi, ki sta jo sestavljala Tadej Gašparič in Tomaž Senečič. Poleg MSi so iz Slovenije prišli tudi predstavniki Slovenske demokratske mladine in Nove generacije.

Na kongresu, ki je potekal v bližini Zagreba v kraju Velika Gorica, so nas predstavniki podmladka lepo sprejeli in pokazali izredno gostoljubnost. Po nagovorih trenutnega vodstva je tudi vse zbrane delegate in goste iz tujine nagovorila trenutne predsednica Hrvaške vlade in predsednica HDZ Jadranka Kosor. V svojemu govoru je pokazala veliko optimizma glede prihodnosti in se jasno zavzela za Hrvaško pot v EU.  Kmalu po nagovoru so tudi sledile volitve, kjer je odločalo 930 delegatov iz cele Hrvaške o novem vodstvu. Na volitvah je bila za predsednico izvoljena Martina Banić.

Čestitkam za izvolitev se pridružuje tudi Mlada Slovenija in ji želi, da ji bo uspelo voditi mladež pod sloganom kongresa »Moč za Hrvaško prihodnost«.