Dogodki v ŠOUL so zaskrbljujoči

//Dogodki v ŠOUL so zaskrbljujoči

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi smo zaskrbljeni nad dogajanje v ŠOU Ljubljana. Pogodba za svetovanje pri nakupu nepremičnine, ki jo je ŠOUL podpisal s podjetjem Poteza, je za študentke in študente moralno sporna.

Sprašujemo se, kje je morala in vest študentskih funkcionarjev, da popisuje neke pogodbe in se igrajo podjetnike, medtem pa se navadni študenti soočajo z velikimi finančnimi težavami, saj primanjkuje štipendij, študentskih sob itn. Najbolj sporno pa je to, da je ŠOU Ljubljana podpisal pogodbo za 85 tisoč evrov in omenjena sredstva tudi nakazal podjetju Poteza, čeprav so vedeli, da nimajo dovolj denarja za nakup lokala Bachus in kopališča Laguna. Ali gre za pranje denarja?

Predsednik ŠOU Ljubljana Jernej Štromajer se je v zadnjih tednih večkrat zlagal in zavajal javnost. Trdil je, da v ŠOU Ljubljana niso imeli resnega namena kupiti Bachusa in Lagune in da so se zgolj pogovarjali in se zanimali za nakup. Sprašujemo se, kako niso imeli resnega namena za nakup, če pa so celo žrtvovali 85 tisoč evrov. Torej, ali je šlo zgolj za pogodbo in nakazilo 85 tisoč evrov podjetju Poteza ali pa so se dejansko zanimali za nakup.

Po besedah Štromajerja ŠOU Ljubljana ni kupila Lagune in Bachusa zato, ker so ugotovili, da nimajo dovolj denarja. Zakaj potem svetovalna pogodba za 85 tisoč evrov? Nekaj zagotovo ni v redu in vse skupaj precej diši po korupciji.

Štromajer je za enega iz med slovenskih dnevnih časopisov dejal, da je ŠOUL pogodbo s podjetjem Poteza podpisal za zelo nizke zneske. Gospodiča Jerneja Štromajerja sprašujemo, ali je 85 tisoč evrov nizek znesek? Verjamemo, da je za njega to drobiž, za veliko večino slovenskih študentov pa pravo bogastvo.

Za podpis pogodbe med ŠOUL in Potezo ni bilo nobenega razloga. Gre za še eno iz med velikih »napak« študentskih mogotcev. Za to napako pa bi nekdo moral odgovarjati. Študentke in študenti si zaslužijo organizacijo, katere namen delovanja ne bo zgolj podjetniški interes in interes posameznikov. Žal je ŠOUL s predsednikom Štromajerjem na čelu zgolj organizacija, v kateri se »učijo« postati t.i. tajkuni.

Podmladek NSi zahteva, da zaradi vseh »napak«, ki jih počno v ŠOU Ljubljana, odstopi predsednik Jernej Štromajer in direktor Roman Didovič. Študenti si ne morejo zgolj zatiskati oči in nemo opazovati, kaj ŠOUL počne z njihovim denarjem. Pozivamo tudi vodstvo Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), da zaradi spornega in negospodarnega ravnanja funkcionarjev ŠOUL, izbriše ŠOU Ljubljana iz registra svojih organizacijski oblik. Sicer bo Mlada Slovenija – podmladek NSi med študenti začela kampanjo »ZA odstop vodstva ŠOU Ljubljana«.