Komunistični simboli v Dražgošah

//Komunistični simboli v Dražgošah

Mlada Slovenija – podmladek NSi je ogorčena nad izvedbo »slovesnosti« v Dražgošah, ko se nekateri spominjajo »junaške« partizanske bitke. Slovenski politični pravi, da je bila to odločilna bitka v boju proti nacizmu in fašizmu, ki je bila prelomna za nastanek slovenske države. Pravijo, da se je na pogorišču v Dražgošah rodila Slovenija.

V podmladku NSi pa menimo, da je resnica o Dražgošah popolnoma drugačna in da so nedolžne dražgoške žrtve izrabljena za pridobivanje političnih točk slovenske levice in za upravičevanje komunistične revolucije. Tragedija v Dražgošah se je zgodila, zaradi takratne komunistične oblasti, ki je žrtvovala nedolžne ljudi, za prevzem oblasti.

Politični vrh pravi, da se je v Dražgošah rodila Slovenija, kar je vsekakor zavajanje in laganje. V Dražgošah smo vsako leto priča poveličevanju komunističnih simbolov, ki nimajo nikakršne veze s samostojno Slovenijo. V oči bodejo predvsem jugoslovanske zastave. Tiste zastave proti katerim smo se Slovenci borili ob koncu devetdesetih let. Na prste ene roke bi lahko našteli vse slovenske simbole, kar je zelo žalostno. Jugoslovanska zastava je simbol nekega totalitarnega režima, ki je Sloveniji in njenemu razvoju pustil dolgotrajne posledice. Zato ne moremo govoriti, da se je v Dražgošah rodila Slovenija, ampak k večjemu Jugoslavija – agresor nad samostojno in neodvisno Slovenijo v letu 1991. Mar v Dražgošah praznujemo rojstvo neke druge države? Ob tem se nam poraja vprašanja, ali ne bi bilo modro, da bi se tudi v Sloveniji prepovedala uporaba komunističnih simbolov, med katere spada tudi jugoslovanska zastava.

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi protestiramo proti tovrstnim partizanskim slovesnostim, saj nimajo nikakršne veze s samostojno in neodvisno Slovenijo. Gre zgolj za obujanje spominov na neko drugo državo in na krvavo komunistično revolucijo. Zato pozivamo organizatorje partizanskih prireditev, da prenehajo s poveličevanjem komunističnih simbolov, ker spominjajo na kršenje človekovih pravic in zlorabo človekovega dostojanstva.

Dražgoše morajo biti v spomin in opomin, kaj pomeni spopad za določeno ideologijo in boj za oblast. Ne glede na civilno prebivalstvo se je takratna komunistična oblast na čelu z Josipom Brozom Titom odločila, da je bistvena revolucija ter prevzem oblasti in ne boj proti nacizmu in fašizmu. Žal pa so dražgoške žrtve še danes zgolj in samo sredstvo za proslavljanje kulture smrti in zatiranja, ki jo organizira slovenska levica in na ta način razdvaja slovenski narod.